HSP Training

Training voor hooggevoelige mensen

'In 8 stappen leren omgaan met hooggevoeligheid'

 

Heb je last van alle prikkels? Ben je niet in balans of zit je niet lekker in je vel? Loop je steeds tegen dezelfde thema's aan in je leven en heb je het gevoel dat je niet verder komt? Wil je jezelf beter leren kennen en meer zelfvertrouwen krijgen? Dan geeft de training ’In 8 stappen leren omgaan met je hooggevoeligheid’ je inzicht in de belemmerende processen in jezelf. Met behulp van praktische tools kom je weer in balans.

Waarom deze training?

 • Je wilt beter kunnen omgaan met je hooggevoeligheid
 • Je wilt minder worden beïnvloed door emoties van anderen
 • Je wilt op jezelf leren te vertrouwen
 • Je wilt leven vanuit je hart
 • Je wilt je minder onzeker voelen
 • Je wilt (weer) gelukkig zijn
 • Je wilt het beste in jezelf naar boven halen


 Gun jezelf meer rust en inzicht


De training helpt jou…

 • Je potentieel te vinden, zodat je weer vanuit je passie kan leven
 • Te vertrouwen op je intuïtie  
 • Weer in verbinding te komen met je werkelijke ‘ik’
 • Je zelfvertrouwen te ontwikkelen, zodat je weer jezelf kan zijn
 • Je kwaliteiten in te zetten
 • Aan meer rust en minder stress
 • Meer plezier in het leven te ervaren
 • Inspiratie en nieuwe energie op te doen
 • Ervaringen te delen met gelijkgestemden

 

‘In 8 stappen leren omgaan met je hooggevoeligheid’ nodigt je uit, te reflecteren op jezelf vanuit de holistische visie waarbij je leert kijken naar de mens als één geheel. Je word je bewust van processen die daarbij een rol spelen en dat er veel meer nodig is om in balans te komen dan alleen leren omgaan met prikkels. Elke stap in het proces van de training ’In 8 stappen leren omgaan met je hooggevoeligheid’ daagt je uit los te laten, wat jou niet meer dient. Maar ook leer je jezelf te geven, wat je als kind tekort bent gekomen.

 

Ervaringsgerichte training

Door de 8 stappen van de PRIKKELZ methode te ervaren, krijg je meer inzicht in je eigen blokkades, patronen en kwaliteiten. Je wordt bewust van je eigen en andermans energie en de invloed ervan. Je eigen groei krijgt een boost, omdat je oude ballast los kan laten. Je leert universele levensenergie door te geven en daardoor krijg je nog meer inzicht en bevestiging in wat energie is en wat het met je doet.

 

Word weer baas over je eigen leven

 

Een heel pakket aan tips en tools, in de vorm van een werkboek, waardoor je met een open blik leert kijken naar hooggevoeligheid en jouw hooggevoeligheid bewustzijn wordt versterkt.

 

De PRIKKELZ methode in 8 stappen

De PRIKKELZ methode is een logische opeenvolging van elementen die nodig zijn voor een stevige basis in het leven. Vanuit de holistische gedachte, dat de mens als een geheel ziet. Alles is een onderdeel van een groot geheel, waarin alles met elkaar is verbonden. 'Heel' zijn betekent balans tussen lichaam, gevoel, denken, geest en ziel.

Juist als hooggevoelig persoon ben je op zoek naar antwoorden. Prikkels komen intens bij je binnen waardoor onbegrip of disbalans kan ontstaan.

 

De methode gaat ervan uit dat iedereen uniek is en dat het potentieel dat in jou zit geactiveerd kan worden. Zodat je (weer) op je intuïtie kan vertrouwen. Je leert jezelf kennen, zodat je bewust wordt en je kracht kan gebruiken om je potentieel aan te boren. Je leert positief denken en oude patronen los te laten zodat je weer in evenwicht komt. Van hieruit weet je wat je nodig hebt en kan je richting bepalen om al je energie te richten op datgene waarvoor je je potentieel wilt inzetten: je levensdoel. Je weet dat het klopt en voelt het zelfvertrouwen om de volgende stap te zetten. Je voelt de passie en weet dat het potentieel in jou aangewakkerd is. En zo gaat de cirkel weer verder.

 

In 9 dagen weer lekker in je vel

Programma

De training omvat methodes, interventies en theorieën vanuit de holistische visie op de mens, waaronder de chakraleer en de vijf elementen.

 

Dag 1

Het is belangrijk je hooggevoeligheid te (h)erkennen. Wat is energie en wat zijn prikkels, weet je wat van jou is en welke energie van een ander is. Jezelf beschermen en de energie reinigen zijn belangrijke pijlers voor een hooggevoelig persoon. Hoe kan je goed aarden en hoe doe je dat? Al deze elementen komen aan bod zodat je leert je eigen energie in balans te brengen. Na deze eerste les, plan je met de trainer een individuele sessie, waarin blokkades op dit vlak onder de loep worden genomen. Dit is inbegrepen in de cursus.

 

Dag 2

In deze les wordt je je bewust van je eigen gedachten en leert positief te denken. Vanuit helpende gedachten kan je de juiste keuzes maken die zorgen voor persoonlijke groei. Neem je verantwoordelijkheid voor je eigen leven? Ga je op zoek naar informatie of hulp? Handel je vanuit het nu? Deze processen nemen we onder de loep. Zodat je bewust wordt hoe je omgaat met lastige emoties en daar zelf beweging in kan brengen.

 

Dag 3

Deze trainingsdag staat in het teken van intuïtie. Je intuïtie stuurt jou in de juiste richting. Weet je wat intuïtie is en luister je naar dat stemmetje in je en durf jij erop te vertrouwen? Tijdens deze les ervaar je wat jouw innerlijke stem je te vertellen heeft en hoe je ernaar kan luisteren.

 

Dag 4

Je gaat op zoek naar de antwoorden in jezelf. Je drijfveren, je kernwaarden worden onder de loep genomen. Na deze les weet jij wat jouw drijfveren en kwaliteiten zijn. Als je in verbinding bent met je potentieel, dan ben je in staat je innerlijke stem te volgen.

 

Dag 5

De vijfde dag staat geheel in het teken van Reiki. Dit is een eeuwenoude Japanse techniek van energie doorgeven.

Je leert hoe je Reiki-energie kan doorgeven aan anderen en jezelf, nadat je bent ingewijd. Tijdens de inwijding worden je energiebanen in het lichaam geopend of heropend en wordt je levensenergie verhoogd waardoor genezing kan plaatsvinden. Tijdens deze dag ga je direct aan de slag met het geven van Reiki aan de medecursisten. Natuurlijk ervaart ook zelf hoe het is om Reiki energie te ontvangen.

 

Dag 6

Deze dag gaat vooral over loslaten. Je leert en ervaart oude patronen los te laten en om te buigen naar wat jou ondersteunt. We gaan aan de slag met datgene wat je gemist hebt in de kinderjaren. Dat leer je jezelf nu te geven. Zo veranker je een diepgeworteld gevoel in jezelf van wie je bent en wie je wilt zijn.

 

Dag 7

De zevende dag van de training gaat over je levensdoel. Je weet nu wat belangrijk voor je is en vanuit je kernwaarden ga je je richten op je levensdoel. Dat wordt in deze les duidelijk. Liefdevol en met een dankbaar gevoel volg je je pad vanuit verbinding met je hart.

 

Dag 8

De laatste trainingsdag gaan we dieper in op het thema zelfvertrouwen en worden alle elementen van de training ‘In 8 stappen leren omgaan met je hooggevoeligheid’ verbonden. Dat laat je in een presentatie aan de groep zien.

 

Dag 9

Tijdens de terugkomdag, een half jaar ná de training verdiepen we ons in onderdelen van de training waar behoefte aan is. Deze wordt vooraf geïnventariseerd. Deelnemers van de training spreken samen af wat de inhoud van deze dag zal zijn.

  

Start nu met je persoonlijke ontwikkeling!

 

Bonussen

 • Individuele coachsessie met Jacqueline Verhaegh t.w.v. € 70,-
 • Een uitgebreide werkboek van ruim 100 pagina's met theorie, methoden, oefeningen en tips 
 • Al het materiaal van de training is inbegrepen
 • Je wordt ingewijd voor Reiki I om met de Universele energie te kunnen werken
 • Gratis boek 'Ik zie ik zie wat jij niet ziet', tips voor hooggevoelige kinderen,
  door Jacqueline Verhaegh t.w.v. € 15,50
 • Gratis eBook 'In je kracht met hooggevoeligheid'
 • Koffie, thee en versnaperingen
 • Elke trainingsdag krijg je een verse lunch
 • Terugkomdag met alle deelnemers
 • Thema van terugkomdag wordt bepaald door de deelnemers
 • Reflectie, persoonlijke feedback en begeleiding
 • Inspirerende trainingslocatie

 

Informatie

De training wordt ook door werkgevers vergoed, vraag er bij jouw werkgever naar.

Wil je meer informatie of heb je vragen over de training? Bel via 06-47009090.

Of stel je vraag via het contactformulier. Ik neem vrijblijvend contact met je op.

 

Locatie: Paulstraat 9, 6677 PK Slijk-Ewijk

Parkeren kan op eigen terrein.

 

Praktische informatie

Duur: 9 trainingsdagen, waarvan 1 terugkomdag

Investering: €1255,- (In delen betalen is in overleg mogelijk, werkgevers vergoeden deze training, vraag het bij je werkgever na) 

Groepsgrootte: maximaal 8 deelnemers

Data: zie agenda

Tijden: 10.00 – 16.00 uur

 

info@jacquelineverhaegh.nl

Paulstraat 9

6677 PK Slijk-Ewijk (bij NIjmegen)

06-47009090