HSP cursus

Cursus Meer plezier met HSP

 

Zo’n 20% van de mensen is hooggevoelig. Hooggevoeligheid is een aangeboren temperament met een grote gevoeligheid voor prikkels, die diepgaand verwerkt worden doordat vanuit een empathisch gevoel gereageerd wordt op de prikkels.

 

Voor wie is de cursus?

De Cursus Meer plezier met HSP is voor iedereen die zich meer bewust wilt zijn van zichzelf. Wat betekent je hooggevoeligheid voor jou en hoe kan je deze gevoeligheid omarmen? Als je wilt leren omgaan met prikkels en overprikkeling kan voorkomen. Tijdens de cursus leer je hoe je jezelf kan accepteren, zodat je je niet meer hoeft aan te passen aan de omgeving.

 

Heb je last van overprikkeling? Ben je uit balans, zit je niet lekker in je vel? Heb je het gevoel dat je niet verder komt? Wil je rust in je hoofd? Wil je jezelf zijn maar weet je niet hoe? Wil je jezelf beter leren kennen en de regie over je leven krijgen? Kom dan naar de cursus Meer plezier met HSP waar je tips en tools krijgt aangereikt.


Misschien weet je pas sinds kort dat je hooggevoelig bent, of je hebt een vermoeden. Het kan ook zijn dat je er al langer mee bezig bent, maar net even wat praktisch toepasbare tips mist. Een dag met gelijkgestemden samenzijn, geeft een goed gevoel, je voelt je gezien en gehoord. Je weet dat je niet de enige bent, dat kan veel herkenning en begrip geven.


Voor iedereen die zich bezig houdt met gevoeligheid, op welke manier dan ook, is deze cursus geschikt. Twijfel je? Neem gerust contact met me op, ik denk vrijblijvend met je mee.

 

Hooggevoeligheid heb je niet,

je bent het

 

Waarom deze cursus?

Bewustwording begint bij jezelf; als jij jezelf begrijpt en weet wie je bent, heb je minder de behoefte om je aan te passen en mag je zijn wie je wilt zijn. Accepteren van je hooggevoeligheid is de eerste stap naar jezelf. Herkennen en erkennen van jezelf, zodat je je eigen kwaliteiten en intuïtie kan zien en inzetten. Weten wie je bent en wat je kan, maakt gelukkig.

 

 • Je wilt beter je hooggevoeligheid leren accepteren
 • Je wilt minder worden beïnvloed door emoties van anderen
 • Je wilt jezelf beter begrijpen
 • Je wilt grip krijgen op je eigen leven
 • Je wilt leren omgaan met prikkels
 • Je wilt gelijkgestemden ontmoeten
 • Je wilt een dag voor jezelf, op adem komen, jezelf zijn en positief gevoed worden
 • Je wilt meer op je gevoel vertrouwen en uit je hoofd gaan

 

De Cursus Meer plezier met HSP

Tijdens de cursus wordt een bepaald thema behandeld zoals wat is HSP, overprikkeling, balans, rust in je hoofd, aarden, kwaliteiten, intuïtie, innerlijk kind, grenzen, stress, energie, positief denken enz.

 

Tijdens deze dag krijg je informatie en ga je zelf ervaren wat het met je doet. Er is voldoende ruimte om met elkaar in gesprek te gaan om de verdieping in te gaan en ik daag je uit om te reflecteren op jezelf. Praktische oefeningen en tips komen aan bod. Uiteraard gebeurt dat allemaal vanuit respect voor elkaar.

Start nu met je eigen persoonlijke ontwikkeling! 


   Thema Aarden

Tijdens deze cursusdag krijg je uitgebreid informatie over de betekenis van aarden en op welke manieren je jezelf kan gronden. Je gaat ontdekken wat voor jou een prettige en goede aarding is en je gaat voelen wat de aarding voor jou doet. Vanuit de chakraleer gaan we ook de verbinding leggen met het eerste chakra. Wat betekent dit chakra voor jou? En hoe is je aarding vanuit deze energiebron? Wat kan je eraan veranderen, zodat het effectiever is voor jou en je energie beter kan gaan stromen in dit chakra? En waarom is een 'goede aarding' voor iedereen anders, want wat voor jou werkt, kan voor een ander minder goed werken.

Je gaat met veel tips en handvatten naar huis, zodat je het direct in de praktijk kan toepassen. 


   Thema energie

Tijdens deze dag ga je (nog beter) begrijpen wat is energie is. Welke energie is van jou, wat is van de ander? Dat ga je voelen, zodat je leert hoe je die energie kan scheiden. We gaan in op de betekenis van energie, prikkels en overprikkeling. Door theorie te bundelen met praktijkgerichte oefeningen, leer je je energie te beschermen en te reingen. Voor iedereen is dit anders, daarom is er voldoende aandacht voor elk inidvidu.

Je gaat met veel tips en handvatten naar huis, zodat je het direct in de praktijk kan toepassen. 

 

Bonussen

 • Een werkboek met theorie, tips en oefeningen
 • Gratis eBook 'In je kracht met hooggevoeligheid'
 • Koffie, thee en versnaperingen
 • Een verse lunch
 • Reflectie, persoonlijke feedback en begeleiding
 • Inspirerende trainingslocatie

 

Praktische informatie

Wil je meer informatie of heb je vragen over de training? Bel via 06-47009090.

Of stel je vraag via het contactformulier. Ik neem vrijblijvend contact met je op.

 

Groepsgrootte: maximaal 8 deelnemers

Data en investering: zie agenda

Thema: de thema's aarden energie staan op de agenda van 2020

Tijden: 10.00 – 16.00 uur

Locatie: Paulstraat 9, 6677 PK Slijk-Ewijk, parkeren kan op eigen terrein.


Zoek je toch meer diepgang? Wil je jezelf onderdompelen in de materie van HSP en een boost aan energie, tips en groei doormaken? Dan is de training 'In 8 stappen leren omgaan met je hooggevoeligheid' wellicht iets voor jou.


info@jacquelineverhaegh.nl

Paulstraat 9

6677 PK Slijk-Ewijk (bij NIjmegen)

06-47009090