NEI

NEI - Neuro Emotionele Integratie

NEI is een afkorting voor Neuro Emotionele Integratie en is ontwikkeld door arts Roy Martina. NEI is een samengestelde methode van het beste uit de Oosterse en Westerse technieken. NEI is gebaseerd op principes uit onder andere acupunctuur, neurowetenschappen, bio-kinesiologie, NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren) en toegepaste psychologie.

Blokkades

Elke ervaring, elke prikkel komt bij je binnen, bewust of onbewust. Alle emoties die niet worden verwerkt door onze hersenen en dus onbewust blijven, worden opgeslagen in ons onderbewustzijn en in ons DNA. Onverwerkte emoties beïnvloeden het denken, handelen en het energetische systeem van ons lichaam. Elke onverwerkte emotie resulteert in een verandering van kwaliteit op van de cellen en organen. Een specifieke gebeurtenis, die je nu op dit moment ervaart, kan de trigger zijn en een onverwerkte emotie ‘wakker schudden’. Ziekte, pijn, depressie, allergische reactie, gedragsverandering en nog veel andere problemen en klachten kunnen het gevolg zijn.

In de NEI-coaching wordt dat een emotionele blokkade genoemd. Deze blokkades weerhouden je, vaak onbewust, om verder te kunnen ontwikkelen. Ze houden patronen in stand, die niet meer voor je werken. Elk probleem wordt gezien als signaal, dat een onverwerkte emotie, erkend wilt worden.

Daarnaast krijgt ons lichaam veel stralingen binnen van computers, WIFI, GSM, televisie, geopathische belastingen en dergelijke. Alles wat we tot ons nemen (of te weinig of niet) beïnvloedt onze gezondheid. Voeding, vaccinaties, stress en te weinig rust, beïnvloedt ons lichaam, geest en ziel, waardoor overbelasting kan ontstaan. Dit zijn allemaal factoren die meespelen om klachten en ziekten te ontwikkelen.

Snel en effectief NEI is een snelle, effectieve manier om tot de kern van je probleem (pijn, emotie) te komen en op te lossen.

 

 • Met NEI kom je snel tot de kern van het probleem
 • Het is effectief
 • NEI werkt snel; soms zijn 1 tot 3 sessies al voldoende om een blokkade op te ruimen
 • Tijdens de sessie hoef je geen emoties te herbeleven
 • Er wordt niet eindeloos gepraat over de problemen
 • NEI-sessies zijn zelden sterk emotioneel
 • NEI wordt als een prettige therapie- of coaching vorm ervaren

Integrale Coaching & Therapie

Vanuit de integrale coaching kijk ik niet zozeer naar de problemen, maar gaan we de belemmeringen doorgronden. Daarbij speelt het hele systeem, waarin je leeft, een rol. Ook vorige levens spelen een grote rol in wie we nu zijn. Vanuit mijn visie kijk ik naar de mens als één geheel; het fysieke, psychische, emotionele en spirituele deel zijn nauw verbonden. Holistisch denken wordt het ook genoemd. Ik richt me op de oorzaak, de kern van een probleem, klacht of ziekte en niet het probleem zelf. Ik werk vanuit de 5 elementen (vuur, aarde, metaal, water en hout), omdat holistisch gezien, alles hieronder valt.

De kracht van NEI

 • Lichamelijke klachten verminderen of verdwijnen
 • Mentaal word je sterker
 • Je word je bewust van patronen, overtuigingen en (overgenomen) emoties, daardoor kan je je verder ontwikkelen
 • Jezelf beter leren kennen
 • Leren verantwoording nemen voor jezelf, je eigen leven door de consequenties te aanvaarden

NEI-coaching

Tijdens een sessie wordt eerst je hulpvraag besproken. Daarna worden de bijbehorende onbewuste emotionele blokkades opgespoord met behulp van de biotensor. We gaan op zoek naar de blokkades die ervoor zorgen dat er ziekte is ontstaan. Als oude onverwerkte pijnen getriggerd worden, volgt er vaak een heftige reactie, dit kan lichamelijk zijn, maar ook geestelijk, mentaal of energetisch. Het transformeren van deze blokkades kan op verschillende manieren. Vanuit de NEI therapie is het belangrijk dat de rechter en de linkerhersenhelft elkaar weer begrijpen. Het verstand en het gevoel dienen op dezelfde lijn te zitten om emotie te kunnen begrijpen en verwerken Emoties worden duidelijk en kunnen worden verwerkt. Dit maakt je bewust en het geeft je inzicht. Dat geeft ruimte om verder te ontwikkelen.

Dezelfde klachten van verschillende personen kunnen een hele andere oorzaak hebben en worden daarom ook anders behandeld. Elke behandeling is afgestemd op de persoon zelf. Het doel van de coaching is dat je beter in balans komt en je weer in verbinding kan zijn met je hart. En dat je bewuster bent van je kwaliteiten en beter om kan gaan met je hoogsensitiviteit door concrete tips en oefeningen. Dat zorgt ervoor dat je beter in je vel zit. Dat levert, onder andere, rust en een beter concentratievermogen op.

De gedachten achter de kracht van NEI

Neuro Emotionele Integratie

 

Met NEI kom je snel tot de kern

Wat je ook hebt, wat je ook dwars zit, de methode NEI kenmerkt zich, door direct de kern op te sporen. Daardoor hoef je niet eerst door allerlei lagen van je geest heen om er achter te komen wat er aan de hand is. Het snel tot de kern komen, betekent dat je snel bij de achterliggende emotie uitkomt, waar je mee aan de slag kunt dat zorgt voor veranderingen, omdat je kan loslaten wat bewust is geworden. Het gaat dus om snelheid en tegelijk om effectiviteit. Hiermee onderscheidt NEI zich van veel andere methoden.

 

Er is veel mogelijk

Veel ziektes worden veroorzaakt doordat mensen zichzelf in de weg zitten (saboteren) met allerlei belemmerende gedachten, onbewuste emoties dat het denken en gedrag beïnvloedt. Veel mensen denken dat bepaalde kwesties die hen dwars zitten, nu eenmaal bij hen horen. ‘Dit hoort bij mij’, ‘het is nou eenmaal zo’. Met NEI kun je dit aanpakken, met een vaak onverwacht sterk resultaat. De NEI therapeut gaat ervan uit dat ‘alles kan’. Daarmee staan alle deuren open en geef je je lichaam, gedachten en ziel de inductie het op te lossen is. Daarmee wordt het zelfhelend vermogen van het lichaam geactiveerd. De NEI therapeut volgt het proces van de cliënt en laat daarmee het ‘alles’ over aan de cliënt.

 

Waar komt al die wijsheid vandaan?

NEI laat je elke keer weer opnieuw ervaren dat alle benodigde wijsheid al in de mens zelf zit. Enerzijds is dit tamelijk opzienbarend en anderzijds kan dit weerstand oproepen. Erin geloven hoeft niet. Ook als je sceptisch bent, kan je een sessie ondergaan bij een NEI therapeut. Je kent het stemmetje in je hoofd wel, of je buikgevoel. We weten ook dat je er beter naar kan luisteren in plaats van negeren. Deze subtiele informatie die van binnenuit komt, is voor velen lastig te geloven, dat het klopt. Het feit dat je iets over je onbewuste te weten kan komen, maakt het interessant. En dat is precies wat NEI doet.

 

Van klacht naar kracht

De bevrijding ligt precies in het pijnpunt, als je in staat bent daaraan iets te doen dan kom je een stap verder. Het weglopen daarvan, dat niet onder ogen willen zien, zorgt voor stilstand en blokkades.

Als energie stroomt betekent het als vanzelf het gevoel hebben dat je op de juiste weg bent. Je geeft dan vorm aan je eigen leven, richting het doel. Datgene wat je ten diepste beweegt wordt helder. NEI is het zusje van NLP en dit is in feite een vertaling van de neurologische niveaus uit de NLP. ‘Systemen willen hun bestemming bereiken’. Ze pakken hun eigen verantwoordelijkheid.

 

Vrij zijn, is een eigen keuze

De bewustwording die ontstaat door met NEI aan het werk te gaan is, leidt tot een bewustzijn dat er inderdaad een mogelijkheid is dingen anders te doen je deed. Je bent (weer) de ‘baas over je eigen emoties’. Zodat je de regie van je leven weer in eigen hand kan nemen. Het is een van de kerngedachten van het Boeddhisme, dat stelt dat we allerlei gedachten en gevoelens hebben, maar dat we daarmee niet samenvallen. We hebben gedachten, maar we zijn niet onze gedachten, we hebben gevoelens maar we zijn niet onze gevoelens. Zaken waar je last van hebt, daarvan kun je je bevrijden.

Als je ervan uit gaat dat mensen een bestemming hebben, dan willen ze daarheen op weg gaan en dat kan alleen in vrijheid. Alleen in vrijheid kunnen mensen de verantwoordelijkheid nemen om op weg te gaan. Dat kan niet vanuit belemmerende gedachten. NEI maakt je hier bewust van, iets dat gebeurt als het onderbewuste daaraan toe is.

 

De rol van de therapeut

Met NEI wordt ervan uit gegaan dat de benodigde kennis en wijsheid in de hulpvrager zelf gevonden kan worden. Dus de rol van de therapeut is dat men samen met de cliënt op zoek gaat naar de waarheden die nog verborgen zijn. Samen met de NEI therapeut ga je op zoek naar wat goed voor je is, het antwoord zit in jezelf. Als NEI therapeut faciliteer je een proces dat op zeker moment mag plaatsvinden.

 

Alles al geprobeerd? Zoek een NEI therapeut

De NEI-therapeut helpt mensen met omdenken. De cliënt heeft zijn verantwoordelijkheid voor zijn eigen welzijn al genomen op het moment dat hij de afspraak gemaakt heeft. De wijsheid van de ziel en onbewuste delen in de cliënt mogen bewust worden. Alles kan 😊