Meer methoden en middelen

Ondersteunende methoden en middelen

In mijn praktijk werk ik met ondersteunende middelen en hanteer ik meerdere methodieken. Het komt alleen aan bod als het nodig is ter ondersteuning van de NEI-sessie.

NLP

NLP betekent Neuro Linguïstisch Programmeren en leert je om je brein als het ware te besturen door taal positief in te zetten, zodat jij je weer beter voelt. Het geeft je een handleiding hoe jij het beste je brein gebruikt om beter je leven te leiden zoals jij dat wilt. NLP gaat er van uit dat onze hersenen prikkels binnen krijgen door de vijf zintuigen (horen, zien, voelen, geur en smaak).

EMDR

Eye Movement Desensitization and Reprocessing (EMDR) is een therapie voor mensen die last blijven houden van de gevolgen van een schokkende, traumatische ervaring,. Deze methode is ontwikkeld tot een volwaardige en effectieve therapeutische methode.

Systemisch werken

Bert Hellinger is de grondlegger van het systematisch werken; de familieopstellingen. In een familieopstelling worden (familie)patronen (en andere relatieverbanden) zichtbaar gemaakt. Zo wordt niet alleen jouw rol duidelijk, maar het wordt ook duidelijk welke factoren invloed hebben op de situatie. Systemisch werken geeft inzicht in jouw eigen plek en verhouding tot anderen in een systeem. Belemmeringen worden zichtbaar en worden losgelaten. Omdat onbewuste patronen zich vaak herhalen, is het fijn om jezelf bewust te worden van die patronen, zodat ze gestopt kunnen worden. Alles wat zichtbaar wordt, kan helen omdat het bewust is geworden.

 

EE

EE (Emotioneel Evenwicht) is een behandelmethode om acute stress op te lossen. En wordt toegepast bij angsten, fobieën, pijnklachten maar ook om van verslavingen af te komen. Door het masseren van blokkades op bijbehorende acupunctuurpunten in combinatie met het opzeggen van een affirmatie (een bewust positief geformuleerde zin) en een specifieke ademhaling kan de energie weer vrij stromen en zal de stress, pijn of angst verminderen of verdwijnen.

EFT

EFT (Emotional Freedom Techniques) gaat er vanuit, (net als EE) dat iedere negatieve emotie het gevolg is van een blokkade in je energiesysteem. Met EFT worden alle organen geactiveerd door te kloppen op de acupunctuurpunten. Daarmee wordt de verstoring in het energiesysteem opgeheven. Als gevolg hiervan verdwijnt of verlicht de negatieve emotie en of de pijnklacht.

 

Energetisch werk

Reinigen van de aura, contact met entiteiten (engelen, gidsen, als die zich aandienen) kan een onderdeel van NEI-sessie zijn. Maar ook Reiki, het doorgeven van universele levensenergie helpt het lichaam te zuiveren en in balans te brengen. Tijdens een Reiki behandeling wordt energie toegevoegd en het geheel in balans gebracht. Reiki is een zachte en liefdevolle manier van helen op lichamelijk, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau middels handoplegging. Reiki kan een onderdeel zijn van de behandeling.

 

Bloesemremedies en edelstenen

Bloesem Remedies Nederland, Bachbloesemremedies en Orchid Remedies. Maar ook met de Mother Gaia testset kan ik testen. (Wat is verzwakkend voor jou en wat is versterkend). Dit geeft enorm veel bewustwording en inzicht. Bij bet gebruiken van bloesemremedies kom je (weer) in contact met je gevoel. Het helpt je inzicht te krijgen verstoorde emoties weer in balans te brengen. Energie wordt door het gebruik van bloesemremedies op een diep niveau in balans gebracht

Aurasoma Lightpen

Ik gebruik de lightpen bij behandelingen om de chakra's, meridianen of de aura in balans te brengen. De lightpen werkt op het fysieke, emotionele, mentale en spirituele niveau, waardoor een nieuw evenwicht kan ontstaan. De lightpen activeert bewustwording, bevordert de samenwerking tussen lichaam en ziel, harmoneert en brengt in balans. Het kan dus een mooie toevoeging zijn tijdens een behandeling.

 

Affirmaties, visualisaties

Zoals positief denken invloed heeft op ons ‘zijn’, zo werken affirmaties en visualisaties heel krachtig. Visualiseren is denken in beelden. Door te visualiseren kun je elke gewenste verandering makkelijker en sneller doorvoeren. Alles wat de mens kan bedenken kan hij ook realiseren. Dus visualiseer jezelf nu gezond, gelukkig en succesvol en hou dit beeld continu voor ogen! De kracht van visualisatie is heel groot.

Aarden

Contact maken met de aarde is erg belangrijk om in balans te blijven. Zo kan je aarden zien als een vorm van visualisatie. Als het voor jou van belang is leer je op verschillende manieren te aarden en je leert het belang ervan. Bij hooggevoelige mensen komen de aarde-oefeningen regelmatig aan bod.

 

Homeo Flowerplex Test (HFP)

De HFP test helpt drie emotionele lagen inzichtelijk te maken. Dit draagt bij aan bewustwording en een helder inzicht om oorzaken te begrijpen en te behandelen.

Basisbehoeften

Iedereen heeft basisbehoeften nodig om goed te kunnen functioneren. Wanneer je als kind een tekort hebt gehad aan deze basisbehoeften kan dat verstoringen opleveren als je volwassen bent. Door middel van het testen van deze basisbehoeften wordt duidelijk wat je tekort bent gekomen, maar ook wat je eruit kan leren in dit leven. Bewustwording zorgt ervoor dat het hersteld kan worden zodat je andere keuzes kan maken, die beter werken voor jou.

 

Voedingsadviezen

Voeding heeft een belangrijke rol bij het gezond houden van lichaam en geest. Zo kan ik aan de hand van diverse testsets testen of je allergisch of intolerant reageert bepaald voedsel.

Orthomoleculaire testen

Door een orthomoleculaire test uit te voeren wordt inzichtelijk welke vitaminen, mineralen of celzouten het lichaam nodig heeft, om weer in balans te komen. Dit zijn natuurlijke middelen die mensen helpen met het verwerken en ontwikkelen.

 

Creatieve werkvormen

Tijdens coaching en workshops maak ik soms gebruik van creatieve werkvormen. Kinderen tekenen vaak graag en gemakkelijk. Het kind kan zo op zijn eigen creatieve manier laten zien wat er speelt, als het verbaal te moeilijk is. Deze tekeningen staan vol met informatie voor mij als coach. Ik kan op die manier dieper op onderwerpen ingaan.